2021-09-08 15:57:50• hírek • Szatmár.ro

Készülnek az új tanévre

A szeptember 13-án kezdődő tanévre készül a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, hiszen a megyeközpont oktatási intézményeiben összesen 21 ezer fiatal kezdi meg az új tanévet jövő hétfőn.

Ezzel kapcsolatban hétfői sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor elmondta, minden intézményben azon dolgoznak, hogy szeptember 13-tól ideális és biztonságos körülmények között kezdődhessen az oktatás.

„Az utóbbi évben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 37,4 millió lejt különített el az oktatási intézmények működtetésére (működési költségek, beruházások, felújítások, tanulmányi és szociális ösztöndíjak, szociális jegyek, felszerelések). Örömmel tapasztaltam, hogy mindenhol megfelelően felkészültek a tanévkezdésre és ünnepi hangulatban várják a gyermekeket.” – fogalmazott az elöljáró.



Elmondta, hogy a hamarosan kezdődő tanévben az iskolák működtetésére nem kevesebb mint 20,6 millió lejt különített el a helyi tanács, érdemi és szociális ösztöndíjak biztosítására 8 millió lejt, míg javításokra, fejlesztésekre 4,7 millió lejt, míg egyéb munkálatokra további 4 millió lejt.

Ami az iskolakezdés napját illeti, Kereskényi elmondta, hogy külön kérte az út- és járdakarbantartással foglalkozó kivitelezőket, hogy végezzenek azokkal az építkezési munkálatokkal, amelyeket jelenleg iskolák és óvodák környékén végeznek, hogy ezáltal is könnyebb és gördülékenyebb legyen majd aznap a közlekedés.

„Tisztában vagyok vele, hogy bármit teszünk, az iskolakezdés napján lesznek forgalmi nehézségek a városban, viszont ha az útjavításokkal sikerül addig végezni, ezzel tudunk valamennyit könnyíteni a helyzeten” – nyilatkozta az elöljáró, hozzátéve azt is, hogy az útjavítások bebejezése mellett azt is szorgalmazta, hogy az iskolakezdés napjára az útburkolati jelek is kerüljenek felfestésre az iskolák környékén, szem előtt tartva úgy a biztonsági, mint közlekedési szempontokat is.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: